De IRHD-5100C is geschikt voor de ontvangst van radio- en TV uitzendingen in HD-kwaliteit. De IRHD-5100C biedt u de mogelijkheid om met behulp van een externe harde schijf de HDTV ontvanger om te toveren tot een persoonlijke digitale videorecorder met uitgebreide digitale opname en weergave mogelijkheden in HDTV kwaliteit.

 
Download
> Specificaties
> Gebruiksaanwijzing
> Uitleg formateren harde schijf
> Vergelijking producten
 
  De belangrijkste kenmerken van de HUMAX IRHD-5100C
 • Haarscherpe HDTV-weergave
 • Pauzeren en terugspoelen met USB-stick
 • Snelle en grafisch hoogwaardige elektronische programmagids
 • Uitzonderlijk laag stroomverbruik (Ecodesign richtlijn)
 • Ondersteunde resoluties: 1080i, 720p, 576p, 576i
 • Surround sound geluid: Dolby AC-3 (Dolby Digital Plus)
 • HDMI 1.3a en RGB/SVBS uitgang
 • Optische Dolby Digital uitgang (Toslink)
 • Ingebouwde Irdeto kaartlezer
 • Universele afstandsbediening, één afstandsbediening voor al uw apparatuur
 • 2 USB aansluitingen
 • PVR functionaliteit bij aansluiting van een externe harddisk (los verkrijgbaar):
  - opnemen in HD-kwaliteit
  - timeshift: live uitzending pauzeren en terugspoelen
 • Voorbereid voor DLNA (mediabestandsuitwisseling)*
 • Voorbereid voor TV-portal*. Het functioneren van de TV-portal is afhankelijk van uw TV-aanbieder.

* via software update van uw TV-aanbieder. Voor Ziggo gebruikers is deze software beschikbaar.

De HUMAX IRHD-5100C is ook geschikt voor de ontvangst van de ongecodeerd uitgezonden zenders van UPC. Meer info >>Maak op simpele wijze van de HUMAX IRHD-5100C uw persoonlijke digitale videorecorder.

De HUMAX IRHD-5100C is voorzien van 2 USB-poorten waarop een externe harddisk kan worden aangesloten. Hiermee maakt u van uw IRHD-5100C uw persoonlijke digitale videorecorder waarmee u al uw favoriete programma's in de hoogste digitale kwaliteit kunt opnemen en wanneer het u uitkomt op een later tijdstip kunt bekijken.

 
Time Shift Recording. Live uitzending pauzeren
Maar dat is nog niet alles. Een extern aangesloten harddisk maakt tevens de zogenaamde timeshift functie mogelijk. Daarmee kunt u een live uitgezonden programma pauzeren. Met één druk op de knop zet u het lopende programma stil, met 'n volgende druk op de knop laat u het programma hervatten waar u had stilgezet. Ideaal wanneer u bijv. even een telefoontje moet beantwoorden. Bovendien kunt u tijdens een programma terug spoelen zodat u een bepaalde scene nog eens kunt bekijken.

Vanaf augustus 2012 is het ook mogelijk om met een USB-stick een live uitzending te pauzeren en/of terug te spoelen. U plaatst hiervoor de USB-stick in de USB-ingang op de voor- of achterzijde van de ontvanger.

De externe harde schijf wordt niet meegeleverd.

Let op! Lees onderstaande informatie aandachtig door voordat u een externe harde schijf op de
IRHD-5100C aansluit. 

Wanneer u voor de eerste keer een externe harde schijf op de HUMAX IRHD-5100C aansluit, wordt u gevraagd of u de schijf geschikt wilt maken voor het opnemen en weergeven van TV-programma's. De IRHD-5100C zal de externe harde schijf formatteren of toewijzen voor opname en weergave.

Indien u bevestigd met OK en verder gaat met het installatieproces, houdt u er dan rekening mee dat alle gegevens op de harde schijf zullen worden gewist en dat deze mogelijk niet meer door Windows kan worden herkend. Gebruik daarom geen harde schijf waarop gegevens staan die u wilt bewaren, of maak eerst een back-up. Kijk voor uitleg over hoe u een door de IRHD-5100C geformatteerde harde schijf weer geschikt kunt maken voor uw PC op de servicepagina van de IRHD-5100C.

Wij adviseren u om een externe harde schijf aan te sluiten die u alleen gebruikt voor de HUMAX IRHD-5100C en niet voor andere opslagdoeleinden.

HUMAX kan niet garanderen dat elk type harde schijf naar behoren functioneert met de HUMAX IRHD-5100C. Het is mogelijk dat bepaalde typen niet herkend kunnen worden door het apparaat. Uw dealer kan u hierover informeren.

Er kan een externe harde schijf aangesloten worden van max. 1TB


Digitale radio
Met een HUMAX IRHD-5100C kunt u niet alleen genieten van de beste beeldkwaliteit, u heeft ook toegang tot een groot aantal digitale radiozenders in perfecte kwaliteit.

Om de radiozenders te beluisteren hoeft u de TV niet aan te zetten als u een muziekinstallatie hebt aangesloten. En dat is nu nog eens handig! Let op, dit werkt niet bij alle TV's.TV-Portal: interactieve televisie
De HUMAX IHDR-5200C is voorbereid voor Interactieve TV. Beschikbaarheid is afhankelijk van uw TV-aanbieder.

Heeft u digitale TV van Ziggo dan kunt u via de TV-Portal gebruik maken van de interactieve diensten die Ziggo biedt. Via Ziggo On demand kunt u films en series bestellen of gemiste uitzendingen bekijken. Heel eenvoudig, vanuit uw luie stoel.DLNA

DLNA (Digital Living Network Alliance) is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om allerlei digitale mediabestanden uit te wisselen.

De HUMAX IRHD-5100C is voorbereid om samen te kunnen werken met andere DNLA-gecertificeerde apparaten waardoor de HUMAX IRHD-5100C als netwerk mediaspeler te gebruiken is. DLNA is beschikbaar na een software update. Deze update is afhankelijk van uw TV-aanbieder.

 


Winnaar Digital Movie Award voor ┬┤Beste HD/settopbox-PVR van het jaar 2011/2012┬┤